Черна гора отново затваря сухопътната граница с Албания поради нарастващия брой новозаразени с COVID-19. Това съобщи албанското Министерство за Европа и външните работи, цитирано от македонския телевизионен канал “Сител“ и Фокус.

В изявлението се казва, че режимът ще стартира в полунощ на 21 юни 2020 г. и ще остане в сила до следващото решение на Генералния щаб в Подгорица.

„Черногорското правителство реши да преразгледат списъка с държавите, на които ще бъде разрешено да влязат на нейната територия, като част от борбата срещу пандемията от коронавируса.

След оценката на ситуацията с опасния вирус в Албания беше взето решение за повторно затваряне на границата със страната ни“, се казва в изявлението на албанското министерство.

Това решение не важи за медицински специалисти, лица, занимаващи се с превоз на стоки и друг транспорт, дипломати, персонал на международни организации, военнослужещи и хуманитарни работници, специални категории транзитни пътници и лица, нуждаещи се от международна защита в Черна гора или по други хуманитарни причини.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!