Тенденцията е сравнително благоприятна за отваряне на моловете и фитнесите, но това не трябва да успокоява и отпуска гражданите, заяви доц. д-р Ангел Кунчев пред bTV.

В осем точки са дадени указания как да работят моловете Ефективността им за работа от 30 процента посещаемост не е много висока, но е все пак възможност за бизнеса, коментира доцентът.

Той коментира и евентуалното отваряне на детските градини. "До шейсет процента от родителите искат детските градини да отворят, каза той.


"Отварянето на градините ще е етапно в малки групи. Учителките са опитни и знаят как да контролират процеса на работа и игра с малките деца. Мисля, че още в края на другата седмица", коментира експертът и допълни "Ако дете е с установен коронавирус, детската градина ще спре работа за известно време. Епидемиологът на място преценява спазването на мерките.

Още в края на другата седмица ще дадем възможност на детските градини - поне притиснатите родители ще пуснат децата си там.

Хората на първа линия видяха грозното лице на пандемията, обобщи още гостът в студиото.

В село Ясеновец има ново огнище, вече 10-ти заразен. Възможно е да се предприемат мерки като в Банско и София. Селото е голямо, хората се движат.

Всичко зависи какво ще чуем утре сутрин като данни, посочи той. 

"Има и случаи на заразени с К-19, които не са разшили имунитет, нямат антитела", коментира още той.

По думите му хората са се научили на лична хигиена, което ще намали количеството на витррусните инфекции това лято.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!