В момента проучваме три-четири случая с тежки реакции след ваксина. Това каза доц. Ангел Кунчев от Националния оперативен щаб пред журналисти, предаде "Фокус".

"Твърде е рано, така или иначе, когато има случаи на нежелана реакция в зависимост от това какво се е установило при аутопсията, набираме съответните експерти, което отнема време", добави той.

"Случаи се съобщават в цяла Европа, очевидно решението ще бъде общоевропейско може ли да се използва тази ваксина и от кой момент нататък можем да кажем, че тя е безопасна", каза още доц. Кунчев.

По думите му дотогава ваксината на "АстраЗенека" няма да се използва.

БЛИЦ припомня, че Кунчев разкри, че новите ограничителни мерки срещу коронавируса в София ще влязат в сила от събота, а здравният министър проф. Костадин Ангелов ще даде повече информация за това на традиционния брифинг на НОЩ в четвъртък. 

Кунчев намекна и. че ограниченията може да влязат в сила и за цялата страна от понеделник, като това в момента още се обмисля. 

По думите му няма да има поставяне на КПП-та на входовете и изходите от градовете, но врати ще затворят молове, детски градини и ясли, ресторанти и заведения, фитнес зали и всякакви културни активности. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!