Хората трябва да са спокойни, когато купуват българска храна. Всички продукти са етикирани коректно. Направената проверка за фалшификации дава положителен резултат. Това заяви в предаването "Денят на живо" Жана Величкова от Асоциацията на производителите на газирани напитки. По думите й няма неразрешени съставки при безалкохолната индустрия.

"Линията Запад – Изток не съществува. Няма различия в рецептите на безалкохолните. Категорията "Сок" води до  объркване сред потребителите – той не може да бъде 100%", допълни Величкова.

Според д-р Диляна Попова от Асоциацията на месопреработвателите при месото и месните продукти също няма разлика.  

"Продуктите от животински произход са най-рискови и са най-контролирани. Съдържанието на вода при тях не е проблем, а и е минимално", подчерта Попова и призова да се консумират повече българските храни.  

В студиото на Канал 3 и двете се обединиха около тезата за непрекъснат контрол на българските продукти и непрекъснати проверки.