Продължава протестът на служителите на УМБАЛСМ "Пирогов", които искат оставката на здравния министър Стойчо Кацаров.

Те държат да получат и извинение за това, че вместо да бъдат похвалени за тежката си работа по време на пандемия, са сочени с пръст като нарушители. Освен това лекарите настояват за връщането на проф. Асен Балтов като директор на болницата. Недоволство има и срещу управителя на НЗОК Петко Салчев.

Протестът днес пък премина под звуците на песента "Jerusalema", която стана символ на всички медици, които се борят с коронавируса. В знак на подкрепа към проф. Асен Балтов към протеста се присъедини и актьорът Христо Мутафчиев. 

"Преди една година палихме свещи и пляскахме по терасите в подкрепа на медиците от "Пирогов" и другите болници заради това, че се справят с ковид кризата, а сега изведнъж те са престъпници", посочи той пред Bulgaria on air.

От "Пирогов" настояват и за промяна на клиничните пътеки.

"Пътеката за болни от Ковид-19 е 6 дни, по предписание на Касата може да бъде плюс/минус два дни. Айде да ми обясни някой в тази държава как една тежка вирусна пневмония, с каквото идваха хората, защото в "Пирогов" не идват леки случаи, как на седмия ден да му кажа: Съжалявам, обаче Касата повече не плаща за вас и аз трябва да ви пусна вкъщи", обясни д-р Снежана Бахарова.