Истеричното пазаруване в Пловдив на места продължава, макар и при засилени мерки. Пловдивчани се презапасяват, а повечето от тях не носят защитни средства, нито пък спазват дистанция. За това сигнализирала читателка на TrafficNews.bg, която днес се е натъкнала на блъсканица пред обектите в търговиите на "Ритон".

Въпреки че в магазините се допускат по няколко човека, същински хаос е настанал пред самите обекти. 

"Ген. Мутафчийски нареди последно в хранителните магазини да се чака на разстояние от 2 метра, а според вас това дали се спазва?Народът е обезумял!!! Купуват, все едно идва краят на света... Казват, че магазините са презапасени, но едва ли ще стигне стоката за всички. Започва да се изчерпва, а доставчиците не успяват да смогнат", споделя възмутената жена. Тя ни изпрати и снимка, от която ясно личи как се "спазват" препоръките.

Друг гражданин споделя, че щандовете в кварталните магазини се опразват за часове. Хората продължават да изкупуват брашното, ориза, тестените изделия и зрънчо.


В един от хипермаркетите в квартал "Въстанически" огромният потребителски интерес към яйцата и киселото мляко се усеща още от сутрешните часове. Въпреки уверението, че стока на склад има, артикулите по щандовете се купуват в промишлени количества. Пловдивчани масово се запасяват и с алкохол, като предпочитат високоградусовите спиртни напитки.

"Много от хората са с маски, но има и такива, които се блъскат един в друг и не спазват никаква дистанция. А в магазина имаше не повече от 10 души...", споделя мъжът.