До дни Гърция ще започне да приема туристи и с бърз тест за коронавирус.  От утре властите позволиха музика в заведенията, отварят и нощните барове на закрито, пише Монитор бг.

До края на месеца остава вечерният час от 1.30 след полунощ до 5.00 часа сутринта, предава кореспондентът на БНР в южната ни съседка.

Цената на изисквания в момента PCR  тест е висока за туристите от Балканите, коментират гръцките медии, които всеки петък излъчват репортажи от граничния пункт "Промахон", където туристите чакат с часове.

Днес гръцкият министър на туризма Теохарис каза пред държавната телевизия НЕТ:

"Миналата седмица обсъдихме със специалистите от Националния щаб за контрол на коронавируса и се споразумяхме да приемаме туристи и с бърз rapid тест. Очаква се в следващите дни промяната да бъде публикувана в Държавен вестник и влиза в сила."

По отношение на "зелените коридори" само за ваксинирани министър Теохарис подчерта, че се обсъжда тази възможност, но всички пътуващи в колата трябва да са със сертификат, което е неудобно за родители с деца.

Областният управител на Северна Гърция настоя пред правителството всички сухопътни гранични пунктове да се отворят и да работят денонощно.