Заради многото положителни проби на коронавирус на медицински персонал в  ОАИЛ на МБАЛ-Пазарджик, болницата изпитва огромни затруднения  да продължи да работи. В отделението  има 14 заразени от общо 29 здравни работници.    

Инфекцията продължи да се разпространява, въпреки предприетите дезинфекционни действия и мерки. Поради тази причина ръководството на МБАЛ-Пазарджик  се обърна с молба за помощ  до началника на ВМА ген. майор проф. Венцислав Мутафчийски в болницата да бъде изпратен екип, който да извърши пълна дезинфекция на отделението и да окаже експертна и методична помощ. 

Изпълнителният директор д-р Красимир Темнилов апелира към болниците, лекарите и специалистите по здравни грижи в цялата страна да помогнат в тежката ситуация.


„Търсим лекари, анестезиолози, реаниматори и реанимационни сестри, които биха дошли да работят в отделението. Помогнете на  най-голямото  интензивно отделение в областта да заработи отново, защото то е от изключително важно значение за всички жители на Пазарджишка област, призова д-р Темнилов.