74-годишна жена от пловдивското село Черноземен е заразена с коронавирус, научи БЛИЦ. Тя не е била в чужбина, предполага се, че се е разболяла, тъй като страдала от различни проблеми и посещавала няколко болници. Последно е лежала няколко дни в онкологията в Пловдив.

Там й е бил направен бърз тест, казали са й, че е положителен и трябва веднага да бъде направен и друг-писиар тест. Вместо обаче да се съобрази с нарежданията на лекарите, жената се прибрала в неделя в дома си на село.

В понеделник й е станало лошо, вдигнала е температура. Обадила се на джипито, което й казало, че веднага ще се обади на Спешна помощ. Жената обаче отказала и си хванала влака за Пловдив.

Отишла в болница "Каспела", където й направили писиар тест, и той се оказал положителен. По наша информация тя не кара тежко коронавируса. Съпругът й, който е на 83 години, е под задължителната 14-дневна карантина.

За сега той не дава никакви признаци на зараза. Жената е имала контакти с няколко възрастни жени, на които е препоръчано да не излизат из селото.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!