Болница „Александровска“ не е пред фалит или декапитулация - 74 млн. лв. е капиталът на дружеството. 40,1 млн. са задълженията към април. Дълговете през 2020 г. са 43 млн. лв. и към тази година са намалели с около 3 млн. лв. Просрочията също са намалели“. Това заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ директорът на „Александровска“ проф. Борис Богов.

По думите му с 3,2 млн. са се увеличили приходите, а разходите са намалели с над 3 млн. Той посочи още, че по време на неговото управление не са открити нарушения.

Директорът на „Александровска“ определи като лъжливи твърденията на доц. Александър Оскар, подал сигнал, който предизвика проверка в болницата. Той оправдава постъпките на офталмолога с амбиции за ръководен пост. Според него има влияние и политическата обстановка в момента.

Вчера над 600 лекари, медицински сестри, лаборанти, специализанти, болногледачи, администрация и други работещи в „Александровска“ болница излязоха с призив и подписка в подкрепа на ръководството на лечебното заведение.

Те посочват, че задълженията, за които е обвинявано ръководството не са натрупани за 6 месеца, нито за 1 година, а ситуацията в Александровска с нищо не се отличава от тази на останалите държавни болници.