Над 300 сигнали са получени към Спешна помощ в София за една нощ. Това обяви говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

В очакване на извънредното положение посред нощ в София се разиграха невиждани случки СНИМКА

Тя посочи, че от 8 до 12 март температурните състояние са 312, съмненията за коронавирус - 56, съветите по телефона са 328, а обслужените деца са 242.

По думите на Сунгарска именно екипите на Спешна помощ са тези, които трябва да превозят пациентите със съмнения за коронавирус до болниците.

Ето какво ще се случва у нас след въвеждането на извънредното положение, според Конституцията!

"На този етап няма специални автомобили, които да извозват случаите с коронавирус. Извършва се дезинфекция на всяка кола, която е имала съприкосновение с болен или със съмнение за болен", подчерта Катя Сунгарска в сутрешния блок на bTV.

Тя увери, че автомобилът на Спешната помощ се измива прецизно отвън и отвътре. Линейката се затваря за 20 минути, проветрява се, а след това колата отново тръгва по адресите.

От Спешна помощ с горещи новини пред БЛИЦ за коронавируса СНИМКИ

Сунгарска изтъкна, че продължава да съществува проблемът с наличния персонал и това, че той е дефицитен. Към момента обаче няма допълнителни спешни екипи, но всички работят в пълна мобилизация.

Тя призова хората към "желязна дисциплина" и повече отговорност не само към себе си, но и към останалите.

Катя Сунгарска се надява, че дисциплината на българина в някакъв момент да се събуди, да бъдем отговорно и сплотено общество, което да вземе всички мерки, за да можем да спрем максимално разпространението на коронавируса.

БЛИЦ уточнява, че междувременно се очаква всеки момент парламентът да реши дали да обяви извънредно  положение в България. До това се стигна, след като късно снощи премиерът Бойко Борисов предложи да бъде въведено извънредно положение у нас, заради разпространението на коронавируса.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!