Раждаемостта у нас продължава да намалява, а българките се решават да родят все по-късно, показват данни на НСИ. Напук на негативната тенденция в родилните домове цари празнична атмосфера.

Акушерката Боянка Комитска е отдала живота си на професията. За по-добро настроение по празниците с нейна помощ всички бебета в болница "Св. София" бяха облечени в коледни костюмчета, съобщава Bulgaria ON AIR.

През нейните ръце са минали стотици новородени. За всички години акушерство тя вече знае какво показва детският плач. Самата тя признава, че още в началото, когато била още на стаж, всичко я плашело - не само раждането, а и грижите за детето след това. Години по-късно обаче подхожда професионално към работата, като успява да игнорира вълнението, за да успее да си свърши работата.

В тази болница не я води само любовта към професията, а и конкретна причина - именно тук се е родило първото ѝ внуче. Вторият ѝ внук Божидар проплакал в "Св. София" точно преди няколко месеца, а тя самата помогнала да се роди.

На Коледа Боянка е натоварена с една по-различна задача - да облече новородените в коледни костюми. Така пременени, бебетата отиват при майките си, за да бъдат нахранени.