Тримата пациенти, които са настанени в Хасковското инфекциозно отделение със съмнения за коронавирус, са в добро състояние, съобщи началникът на отделението д-р Красимира Кинова, цитирана от haskovo.live.

Д-р Красимира Кинова

Става дума за заварчик на 40 години, който се е завърнал от Шри Ланка, и семейство, което е посетило Тайланд. Жената на 37 години и 56-годишният мъж са потърсили лекарска помощ, след като са вдигнали висока темпратура.

И тримата казват, че не са имали контакт с болни при посещенията си в страните. В Шри Ланка случаят на коронавирус е един, а в Тайланд са повече, но двете страни са сред рисковите.

Болните са настанени в отделни изолатори, а при тях медиците влизат със специални предпазни средства, съобщи д-р Кинова. Все още в отделението нямат нужните предпазни костюми, но са поръчани такива.

 

Според лекарите вероятнотта пациентите да са заразени с коронавирус е нищожна. Изпратените за изследване кръвни проби на семейството в Националната референтна лаборатория ще станат ясни утре.Днес са изпратени изследванията на третия пациент - 40-годишният мъж, чиито резултати ще излязат след няколко дни.

 


Инфекциозно отделение в Хасково в момента е пълно. Половината пациенти са с грип, другата - с хепатит, съобщи още д-р Кинова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!