Д-р Дарина Ангелова е завършила медицина във ВМИ-Пловдив с отличен успех. Работила е като участъков терапевт в Пловдив, в Хисаря, а като млад лекар - в с. Овчеполци, Пазарджишка област.

Основното направление, в което работи през последните 11 години, е клиничната диетология. Обучавала се е при колеги от Университетска болница “Лома Линда”, Калифорния, САЩ. 

В момента е завеждащ на център “Здраве” в Пловдив, в който изготвя индивидуални лечебни програми при всички значими съвременни заболявания за постигане на цялостен оздравителен ефект с естествени средства - здравословно хранене, двигателен режим, справяне със стреса, със зависимостите и др.

С пъстрата си палитра от цветове и аромати по сергиите на пазара ни мамят узрели плодове и зеленчуци. Всеки от тях си има своите лечебни и полезни за организма свойства. Затова е добре да се възползваме от този дар на природата и да заредим организма си с необходимите витамини и елементи.

Днес разговаряме с д-р Дарина Ангелова за това какво богатство за здравето ни крият българските плодове и зеленчуци.

- Д-р Ангелова, знаем, че плодовете и зеленчуците са изключително полезни за здравето ни. Но как точно ни помагат? Да започнем с доматите - любими за всеки българин.

- Доматите са изключително ценни като храна, защото, от една страна, са много свежи и приятни на вкус, от друга - богати на витамин С. Антираковото им действие се дължи на ликопена, чиято сила се умножава при термична обработка (така по-добре се разгражда и се усвоява).

Цялото интервю с д-р Ангелова, четете в zdrave.to