Епидемията от смъртоносния коронавирус в Китай разкрива нови и нови истории на герои сред лекарите, които се борят с болестта на първа линия. 

Между тях е и Юан Херонг. Младата докторка, освен всичко друго е и много успешна моделка и има на профила си в Инстаграм над 400 хиляди фена. Юан работи в клиника за алтернативна китайска медицина на около 1000 километра от епицентъра на коронавируса Юхан. Заедно с колегите си тя всеки ден е в контакт със заразени пациенти и според китайските медии е успяла да помогне на над 170 души.

Медицинските умения не са единственото, с което младата китайска лекарка може да се похвали. Под бялата си престилка тя крие съвършено тяло.

Англичанин бе на смъртно легло, но уби коронавируса с невероятен лек СНИМКИ

Според изданието scmp.com Юан е сред най-обичаните китайски бодибилдърки. 

Юан разкрива как помагат на заразените пациенти в болницата. "Опитваме се да им предложим най-доброто лечение. Знаем, че има риск от зараза, но това е нашият дълг", признава тя. Независимо, че Юан е успешна като моделка, тя твърди, че не би изоставила професията си за нищо на света и се заканва: "Ще дам всичко, за да се справя с епидемията, работата ми е на първо място!"
Превод и редакция БЛИЦ