Розмаринът е нещо като вълк единак, тъй като неговият силно смолист и горчив вкус не се комбинира с много други билки и подправки.

Въпреки това комбинацията с чесън, лимонова кора, мащерка или морска сол ще разкрие пълния вкус на листата му.

Боровият вкус на розмарина се съчетава перфектно и с кедрови ядки, зехтин и червено вино. Дълго време розмаринът се е смятал за символ на любовта. 

• При бъбречнокаменна болест: смесете по 10 г листа от горска ягода, розмарин, полски хвощ, корен от сладник и плодчета от кимион и хвойна.

Залейте 1 супена лъжица от сместа с една чаша гореща вода, оставете да престои 2 часа и прецедете. Изпивайте по 2 чаши на ден, в продължение на 3-4 седмици.

Останалите рецепти четете в zdrave.to