Никога няма да се сетите да комбинирате тези храни, а са толкова полезни!
Ябълки и черен шоколад – определено си струва да се опита. Ензимът катехин (съдържащ се в ябълките) и антиоксидантът кверцетин могат да направят чудеса заедно. Черният шоколад намалява риска от сърдечносъдови заболявания, увеличава еластичността на кръвоносните съдове, влияе положително на мозъка и здравето на нервната система и помага за предотвратяване на диабет и други заболявания, свързани с възпаления. Когато се консумират заедно, действието на антиоксидантите се засилва и ползите за здравето са наистина впечатляващи.
Овесена каша и прясно изцеден сок от портокал – те са отличен източник на феноли и в комбинация подобряват храносмилателната система. Спомагат за изчистване на организма от отпадъчни продукти и токсини.
Още нестандартни комбинации вижте в най-полезния сайт Zdrave.to.
Последвайте ни
0 Коментара: