Предложението на Гриша Ганчев е следното:
 
Няма да има официална сделка в момента. Няма да има сливане на ЦСКА и Литекс, но няма да има и фалит на “червения” клуб. ЦСКА ще запази своята идентичност, своята история и лиценза си, което означава сигурно участие в евротурнирите и в новото първенство. Литекс също остава в “А” група. “Титаните” обаче се задължават да изчистят в срок до 31 декември всичките си задължения. Димитър Борисов и Иво Иванов ще вадят пари в следващите 6 месеца само за да сложат край на многобройните дългове. Това означава възможно най-бързо разрешаване на финансовия казус със Стойчо Младенов и други физически лица, който очакват до 30 юни остатъка от парите си.
 
Гриша Ганчев се наема с издръжката на клуба в следващата половин година, т.е. с оперативните разходи – заплати, премии и т.н. Както и с довеждането в ЦСКА на петима от най-добрите играчи не Литекс, които ще бъдат със статут на преотстъпени. Техните заплати, включително и тази на Стоичков, треньорския щаб и всички останали футболисти, ще се поемат изцяло от Гриша Ганчев. Официално той няма да се води шеф в ЦСКА, но от 1 януари това ще се случи. В периода, в който издържа реално клуба, Ганчев ще придобие акции, тъй като разходите, излезли от неговия джоб, ще се трансформират в процент от собствеността на ЦСКА.
 
Гришата ще вземе изцяло целия клуб след Нова година при условие, че “Титан” е изчистил всичките дългове, които, реално погледнато, не са 30 милиона, а доста по-малко. След това Ганчев ще купи от “Титан” контролния пакет акции и ще стане мажоритарен собственик на ЦСКА. Той е заявил, че ще плати нито повече от 5 милиона евро, а не исканите 10 милиона евро само за акциите. Ще плати половината, защото една част от акциите, издържайки клуба през целия есенен полусезон.
  
Това са условия, които Ганчев е поставил, и “Титан” трябва да отговори най-късно до неделя.  Както се казва, не топката, а съдбата на ЦСКА е в техните ръце... В противен случай наистина може да се стигне до фалит.  

Естествено изниква въпросът как така “Титан” ще изчисти дълговете за такъв кратък срок от 6 месеца, след като вече толкова години не може да се справи с борчовете. Отговорът е следният – първо, настоящите собственици на ЦСКА вече са силно притиснати до стената, второ - ще прибегнат до разсрочени плащания, трето - реалната сума е далеч, далеч по-малка от обявените 35 милиона, и четвърто - в следващите 6 месеца те няма да имат грижа да издържат клуба, тъй като това се поема от Гриша Ганчев. Самият той няма да има никакви проблеми да поеме официално ЦСКА през януари, защото на документи не се води собственик на Литекс, а само благодетел.
 
Ганчев подготвя и друга интересна операция. Той предвижда детско-юношеската школа на ЦСКА да приеме свежи кадри от собствената му академия в Ловеч и от най-новата люпилня за таланти в Етрополе. Както и да проведе разговор с Димитър Бербатов във връзка с намерението на Митко да създаде своя футболна школа. Идеята на Гриша Ганчев е да работи съвместно с Бербо, като формата на съдружие тепърва ще се уточнява.