Баскетболният “Левски” планира догодина на практика да има два представителни мъжки отбора. Това ще се наложи, ако кандидатурата на “сините” да играят в Адриатическата лига бъде одобрена, информира „Труд“. Яснота по въпроса трябва да има в края на седмицата, когато главният мениджър на състезанието Роман Лисац ще обяви новия отбор в лигата. За квотата на напусналия унгарски Солнок освен “Левски” заявиха аспирации румънският Плоещ и отбор от Австрия.
 
“Влезем ли в Адриатическата лига, ще са ни необходими минимум 20 много добри баскетболисти. Ще се наложи в определени моменти да имаме 2 състава - един за Адриатическата лига и завързаните мачове у нас и втори за Балканската лига и другите двубои от вътрешния календар,” коментира треньорът на „сините“ Тити Папазов.
 
В момента натоварването на “сините” с пълна програма на елиминациите надхвърля 60 официални мача на сезон, а с Адриатическата лига се добавят още 26. В европейския баскетбол е невъзможно очертаващите се над 85 срещи за “Левски” през следващия сезон да бъдат изнесени от един тим от 15 баскетболисти.