29-годишен рецидивист преби възрастни в Старозагорско. Докато спели, крадецът влязъл в къщата през прозорец в банята. Настоявал да му предадат всичките си пари. Започнал да ги бие. Състоянието на пострадалите е стабилизирано, след като до вчера те бяха с опасност за живота. Настанени са в университетска болница в Стара Загора.

„След като извършителят е влязъл, е започнал да търси пари от пенсиите им. През това време възрастният мъж се е събудил, а 29-годишният е започнал да го удря със стол по тялото и главата. Жената също е започнала да умолява извършителя да престане.

Той е започнал да нанася удари и на нея. Тя е успяла да го излъже, че парите от пенсиите са похарчени. 29-годишният мъж е взел яке с два телефона”, обясни зам.-окръжният прокурор Георги Видев. Към момента извършителят не е направил самопризнания и първоначално се е укривал.

Извършителят е познат на органите на реда за грабеж. Той е осъден, но наказанието е било отложено за срок от четири години. Присъдата е била условна „лишаване от свобода” за срок от две години. Сегашното нападение над възрастните хора е извършено през изпитателния период, обясниха още от прокуратурата.