Мъж на 29 години е задържан за извършен грабеж спрямо възрастни хора в мъглижкото село Ветрен. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура Пловдив.

Задържаният М.А. е заподозрян, че един час след полунощ днес е отишъл до къща, където живеели мъж на 71 години и жена на 69 години.

Той проникнал в дома през прозореца на банята, докато двамата спели. Нанесъл им множество удари по главите и телата със стол и настоявал да му предадат наличните си пари.

Пострадалите заявили, че нямат пари, след което соченият за извършител М. А. е взел мобилните им телефони и избягал. 

Двамата пострадали са настанени в Многопрофилната болница за активно лечение „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора.

След лекарски преглед е установено, че мъжът е бил в тежко състояние - с черепно-мозъчна травма. „Мъжът е претърпял операция, в момента е стабилен.

Настанен е в невро-хирургично отделение“, съобщи за БТА директорът на лечебното заведение. 

Подаден е сигнал в полицията. Няколко часа по-късно М. А. е бил установен и задържан. Предстои той да бъде привлечен като обвиняем по горепосочения текст и задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

За повдигнатото обвинение по чл. 199 ал. 1 т. 3 от Наказателния кодекс се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от пет до 15 години. М. А. е бил осъждан преди за същото деяние.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук