Професор Кантарджиев, гордея се с Вас и ме е срам, че се дава на такива низки и малки човечета възможност да рушат изграденото от Вас. Това написа в профила си във Фейсбук режисьорът и политически PR Нидал Алгафари, коментирайки неочакваното пенсиониране на шефа на Националния център по заразни и паразитни болести. 

По думите му, когато на човек, изтъкан от комплекси, му се даде власт, проектира душевните си недъзи върху много по-добрите от него. "Праха под подметките на професор Кантарджиев са по-значими от цялата биография на тези, които ви назначиха". подчертава Алгафари. 

"Той за разлика от вас е УЧЕН, не е изнасял бюрото си по магистралите в полза на едни, а когато му се подхвърли кокалчето от другите, с оплезен език да клечи пред силните на деня и да чака насъскването си и да го изпълни", добавя експертът.


Ето и пълния текст на коментара му: 

Приятели,

когато на човек изтъкан от комплекси, му се даде власт, проектира душевните си недъзи върху много по-добрите от него. Защо, господин министър, отстранихте доказан учен, утвърден ръководител и качествен лекар?

Това, което той е изградил в института, нито вие, нито носещият отговорността за назначението ви, може да засенчи, като го отстранихте чрез пенсионирането му. Праха под подметките на професор Кантарджиев са по значими от цялата биография на тези които ви назначиха.

Той за разлика от вас е УЧЕН, не е изнасял бюрото си по магистралите в полза на едни, а когато му се подхвърли кокалчето от другите, с оплезен език да клечи пред силните на деня и да чака насъскването си и да го изпълни.

Професор Кантарджиев, гордея се с Вас и ме е срам, че се дава на такива низки и малки човечета възможност да рушат изграденото от Вас.