Кандидатурата на новия министър-председател на Русия – Михаил Мишустин, е била неочаквана. Това каза от Москва Пьотр Лидов – анализатор и експерт по комуникациите, цитиран от bTV.

Досега Мишустин заемаше поста на шеф на Федералната данъчна служба. Днес обаче долната камара на руския парламент гласува в негова ползва и беше подписан указ за назначаването му на мястото на Дмитрий Медведев. А с това се постави и началото на сериозни политически промени в страната.Кандидатурата на Мишустин беше предложена от руския президент Владимир Путин.

По думите на Лидов тази ситуация няма връзка с края на 1999 г., когато Борис Елцин предава властта на сегашния държавен глава.

„Със сигурност не може да се прави паралел, защото през 2000 г. ситуацията беше друга. Към онзи момент Елцин вече не беше в състояние да управлява и предаде властта на приемник. Това беше краят на една епоха и началото на друга. А в днешната ситуация по-скоро говорим за началото на процеси, които ще доведат до сериозни промени през 2024 г.“, посочи Лидов.

„В икономически план Русия не се намира в кризисна ситуация, но не се развива достатъчно бързо – това е проблемът и е нещо, за което упрекваха предишното правителство. Очевидно е, че от Мишустин се очаква по-бързо движение в това направление“, каза още той.

А междувременно в Москва започна първата среща на руския президент с работната група, която ще подготви предложения за промени в конституцията на Русия


.