Много отдавна имаше прогноза, че няма да има правителство с първия мандат. Шансът за кабинет е много малък.

Този опит, това поведение (проведените днес срещи с представители на парламентарните партии), е да вдъхва лек оптимизъм. Във времето започна да се очертава една промяна (в поведението на ДБ). Ако отидем на избори, разпределението на силите ще е същото. Това заяви анализаторът Тихомир Безлов пред NOVA NEWS.

Той смята, че ако се завърти подобна игра за предсрочни избори, резултатът е лоша безкрайност. „Големият проблем е, че се очертават избори през октомври. Цялата игра е, че националните избори стават жертва на местните: „Кой ще докопа София”, обясни анализаторът.

Проблем е това, че нямаме правителство. Случилото се в последния месец и половина – спирането на България и Румъния за Шенген, е резултат на вътрешнополитически игри на двете страни, които гласуваха, смята той.

Безлов изтъкна двойните стандарти на западните страни. „Миграцията в Западна Европа е резултат от европейската политика. Ние задържаме мигранти, те напускат центровете за бежанци, по пътя извършват серия от престъпления – нарушават закона. Проблемът е европейската политика, че приемат тези мигранти в богатите страни, а се сърдят, че ние ги пускаме. Финансирането е с европейски помощи”, обясни Безлов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук