Масата взе да окъсява и започнаха конфликтите. С тези думи журналистката Калина Андролова коментира скандала, който се вихри в "Да, България". 

Както БЛИЦ съобщи, днес Методи Лалов поиска оставката на Христо Иванов в качеството му на председател на "Да, България". Мотивът - недемократичното ръководене на политическата формация. 

"Разкол в "ДА България". Масата взе да окъсява и започнаха конфликтите. 1/3 от електората на Кирил и Асен ще дойде от "Има такъв народ", казват социолози. За "Демократична България" агенциите не са толкова директни, но те явно си знаят. Прогнозирам, че ако проксито на Радев им отнесе няколко процента на първия тур, на втория тур ДБ ще се радикализират срещу Радев, независимо от обещанията за парламентарно приятелство... Всъщност, реалната власт не се избира.

Сменят се само политиците, структурата на властта си остава същата. Свободата на политически избор на гражданите се контролира в много тесни алтернативи. Тези, които притежават реалната власт, а не впечатлението за такава, създават алтернативите за гражданите-наивници.

Кирил и Асен са поредната уж алтернатива, след като Слави се държа "твърде специфично". "Продължаваме промяната" основно е рециклиран вариант на "ДА България", която конструкторите отвън считат отдавна за лимитирана откъм нарастване", пише Андролова в профила си във Фейсбук.

"Амбицията на Радев, егото му и политическата му безориентация го направиха удобна ракета-носител на "нов" проект. Малко смешен проект, но възможен за бързо проникване. А че Кирил Петков имал проблем с гражданството в някакъв момент, не е важно. Може дори предвидливо да е пресметнато. Необходимо е да няма проблем с това, което му се казва да прави по-нататък", посочва в заключение тя. 

 

Борис Марков също коментира жестоките скандали и искане за оставки в партията оглавявана от Христо Иванов:
"Който е казал НЕ на Хазарта да води листа е кръгъл идиот. Заклевам се, истински кръгъл идиот! Затова подозирам Мирчев или Христо Иванов".
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ