Потребител в социалните мрежи писа каква антиутопия би настанала, ако "Демократична България" вземе властта. Ето какво пише Стан Додов, цитиран от tribune.bg:

България 2033. „Демократична България“ завършват третия си мандат. Как изглежда животът?

Повечето структури на изпълнителната власт са се саморазпуснали, понеже са изпълнили мисиите си и вече не са необходими. Разните агенции и комисии са вече отдавна само приложения за смартфон. Някога раздутата администрация е максимално оптимизирана и от министерствата останали са само МВР, МП и МФ с общ състав от 27 души, които работят хоумофис.

България е станала световна столица на биткойна, понеже подлезите на метрото са игровизирани да копаят при всяко стъпване на стъпалата. Всички технологични гиганти са основали свои колцентрове в София, където са трудоустроени някогашните клошари от подлезите.

Останалото БВП на страната се генерира от предприемачи. Хората окончателно са се отучили да гледат на демокрацията като на хранилка за готованци и са станали до един предприемачи през целия живот. До първата си година децата преминават интензивни курсове по софт и диджитал скилс, с което изграждат необходимите компетентности да сформират кооперативи за собственото си самоотглеждане в рамките на следващите три години от живота си.

На четири годишна възраст всеки влиза в най-близкото училище, създадено и управлявано от различни местни корпорации и клонове на международни корпорации. Най-слабите зрелостници директно заемат местата си на най-близката поточна линия, по-добрите влизат в СофтУни, а най-добрите се вливат в стартъп екосистемата, след което никой повече не ги вижда. Отпадналите от надпреварата дотук, независимо от причините, се зачисляват към социални предприятия, където да произвеждат все някаква стойност – банички, мартеници, в зависимост от местното търсене.

Децентрализацията на управлението и семейството-в-центъра са достигнали върховата си точка, в резултат на което българското общество най-накрая живее на кланов принцип. Всички права на хората се гарантират от съответния им патриарх, а той на свой ред е отговорен само пред Съюза на съдиите. Животът е устроен в еко-селища от кирпич.

Сребърната икономика работи на пълни обороти. Всеки се стреми да работи поне до 75-годишна възраст, а след това гледа да претърпи поне един инцидент седмично, за да гарантира приходи за болници и 112/Гражданска защита. Отпадналите от надпреварата дотук, независимо от причините, се зачисляват към социални предприятия, където да произвеждат все някаква стойност, най-вече в градини и по затваряне на компоти, туршия и варене на ракия и вино. Продукцията се праща в еко-селищата с кошници, изплетени от деца с увреждания.

ЛГБТИ+ хората (поне тия, които са се разкрили и не ги бият всеки ден) са основали своя автономна република в задния двор на Уолтопия, но все още не са се отказали да вярват, че от „Демократична България“ някога ще представляват интересите им.

Дезинформацията и фалшивите новини са вече бегъл спомен и България е първа по свобода на словото. „Капитал“ е официален правителствен орган, който факт-чеква всеки туит. Медии няма, само инфлуенсъри – предприемачи, неуспели да пробият с идеите си.

Природата е защитена за вечни времена, понеже всички природни паркове, както и цялото Черноморие, са иззети от ръцете на олигархията и са връчени на честни капиталисти.

Луковмарш не се провежда вече шест години, понеже на БНС им е неудобно да минават по Шишман, а Шишман практически е обхванал половин София.

България 2033. „Демократична България“ завършват третия си мандат. Как изглежда животът? Повечето структури на...

Posted by Stan Dodov on Friday, 5 March 2021