За да се пребори за поста Главен прокурор,  Гешев, се закле да метне голяма „рибарска мрежа“ за улов на незаконно действали политици - Франкенщайн-и на Октопода „Власт- Пари“.

Устойчиво ли е „рибарското столче“ на борец за установяване на законността на прехода Иван Гешев?
Тепърва предстои да разберем.

Гешев всеки ден вади тежка  „мрежа“. Защото в „гьола“ на прехода, в подмолите се таят  бая „алигатори – политици“ с гръмки имена и високи рангове и още повече на брой „акули-олигарси“.

Ветко и Маринела Абаджиев, Миню Стайков, Николай и Евгения Баневи, сега и братя Бобокови са задържани и предстоят следствени и съдебни произнасяния.

Цветан Василев и Васил Божков, за сега, „изплуваха“ през дупки на „мрежата“ на правосъдието. И се заканват ,че знаят вълшебната дума , която отваря пещерата на Али Баба.

Обвиняемият и със запорирано имущество  Иво Прокопиев , пък, продължава преспокойно да събира Бойко Борисов и неговите министри на тържествени форуми.

Някакви чиновници, заместник-министри и горкият Нено Димов са малцината следствени политически лица.
ДАНС е подала 14 приватизационни сделки от прехода.

Ще има ли катарзис, Главен прокурор Гешев?

Аз лично чакам да завали сняг. Нищо,че е юни.  

Защото се заклехте в честта си, Главен прокурор Гешев, че ще  успеете да разкриете  истинските лица на онези „горе“ - диригентите на кражбите на прехода.

Накарайте  „българския Свети Петър“ на прехода „да си изтупа пухените завивки“. Накарайте и  „българският Господ“ на прехода да скъса на малки парченца „Библията на прехода“.

И нека понесат реална отговорност за деянията си.

Главен прокурор Гешев, ще предложите ли на Борисов Щаб за борба с Октопода „власт- пари“ с ежедневни пресконференции?

Аз съм Беновска. И питам.