Съюзниците в НАТО са уморени да подкрепят Украйна, която е в отчаяние на фона на намаляващата подкрепа на Запада. За това пише германският вестник Bild, който смята, че противниците на Русия започват да клонят към преговори.

Изданието акцентира върху факта, че контранастъплението на украинските въоръжени сили не е напълно успешно и армията няма оръжие.

 В същото време Руската федерация произвежда повече боеприпаси от западните страни, което всъщност означава неефективност на санкционната политика .

Наред с това украинските войски понасят големи загуби в жива сила.

Bild също така посочва, че западната подкрепа за Киев се разпада, а отношенията на Украйна с редица близки страни се влошават. 

По този начин Полша е недоволна от експортната политика на своите „украински партньори“. Унгария винаги се е противопоставяла на санкциите на Запада и има дългогодишни спорове с Киев относно национално-етническите политики по отношение на Закарпатието. 

В Словакия проруският политик Роберт Фицо спечели изборите.

Не може да се изключи и промяна във вектора на Вашингтон, който вече спря военната помощ на Киев за 45 дни.

Междувременно украинските власти все още не са ангажирани с диалог с Москва. В същото време шефът на австрийското външно министерство Александър Шаленберг изрази надежда, че страните в конфликта ще седнат на масата за преговори.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук