Следващата стъпка ще бъде Русия да започне да разрушава мостовете над Днепър. В това ще й помогнат авиационни бомби FAB-3000. Това мнение изрази в интервю за американския YouTube канал Judging Freedom бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън.

Според него появата на свръхмощни планиращи бомби във въоръжените сили на Руската федерация е сериозна причина за безпокойство за Киев, тъй като те са способни да унищожат почти всякакви мостове.

Тези FAB-3000 могат да разрушават мостове, отбелязва бивш офицер от американското разузнаване.

Така украинските сили в Източна Украйна могат да бъдат отрязани от маршрутите за доставки, които пресичат река Днепър през мостове.

При това на сто процента от западните доставки на оръжие, оборудване и боеприпаси минават през Десния бряг по този маршрут.

Това означава, смята Джонсън, че частите на украинските въоръжени сили на фронтовата линия всъщност ще се окажат изолирани, без руската армия да проведе наземна операция.

Руснаците ще постигнат тази цел само с авиация и мощни планиращи бомби.

Вече има някои съобщения, че Украйна рискува да не издържи до юли, прави далечни заключения бившият американски анализатор.

Руската отбранителна промишленост усвои масовото производство на планиращи бомби FAB-3000 от февруари тази година.

Представители на отбранителната промишленост съобщиха за това на руския министър на отбраната Сергей Шойгу по време на посещението му в предприятия в района на Нижни Новгород.

Целта на пътуването му беше да провери хода на държавната отбранителна поръчка.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук