Всяко влизане на БСП в парламента след това изглежда доста конфузно и карикатурно. Парадоксалното е, че при тях веднага започва мисленето как ще се върнат и при какви обстоятелства, щом излязат. В крайна сметка тези, които бойкотират, винаги губят накрая. Това коментира в студиото на сутрешния блок на БНТ дипломатът и бивш председател на Народното събрание Александър Йорданов.

,,Психологически българинът не може да приеме, че е изпратил народни представители, които не ходят на работа, а в същото време взимат супер високи заплати. В тази връзка искам да напомня чл. 136 от правилника на парламента, в който е заявено, че народният представител е длъжен да присъства на заседанията на парламента и на комисиите. Затова и моят съвет към БСП е да се вгледа в този член от правилника и да признае грешката си'', апелира от ефира на обществената телевизия Йорданов.

,,Трябва да се върнат колкото е възможно по-бързо, защото стоенето им извън парламента ще изглежда все по-абсурдно. По този начин те сами се вкарват в един капан и започват да изглеждат глупаво. А ако наистина искат да се откажат от парите си, нека просто да ги дарят. Но досега не ми е известен случай някой депутат да го е направил. Не вярвам, че и от БСП ще го направят'', допълни още той.

,,Ако трябва да продължим логиката, в която се развива сегашната ситуация, може би ще се стигне до отнемане на субсидията им, защото, парите които получават депутатите, се взимат от данъкоплатците, тоест тези пари са за да се върши работа. Все пак никой не гласува за партия, която да излиза от парламента, а БСП излиза вече за трети път оттам. Според мен опозицията само губи от подобни действия'', включи се по темата политологът доц. Татяна Буруджиева.

,,Когато има парламент, смисълът е партиите да са в него и да дебатират. От важно значение е и когато си опозиция какво правиш в тази сграда'', обясни политологът и добави, че това оръжие с излизането на социалистите от Народното събрание се е изхабило.