"Вие го наричате бойкот. Това е решение на Националния съвет, което наложи на парламентарната група да напусне Народното събрание като протест, вследствие на което бе решено да се променят правилата в Изборния кодекс. Въпреки че дори Венецианската комисия казва, че 6 месеца преди избори не е редно да се променят правилата. А това създава усещане, че може да се създадат условия за манипулиране на изборите". Това заяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3 лидерът на столичната организация на БСП Калоян Паргов по повод решението на левицата да не влизат в парламента.

"Предишното решение да има депутати в парламента, бе решено на парламентарната група", каза Паргов по повод предишния случай, когато левицата реши да напусне парламента при отказа на Валери Симеонов да подаде оставка като вицепремиер.

Относно писмото на Корнелия Нинова депутатите на БСП да не получават заплати той коментира:

"Това е общо решение на парламентарната група. Това е колективно решение. Принципът е който работи получава, който не работи, не получава".

„Ако се окаже, че заплатите им бъдат преведени, пак ще имаме колективно решение”, каза още Паргов, като намекна, че все пак депутатите на БСП биха дали получените пари за благотворителност.

Той обяви и кога БСП ще се върне в парламента.

"Решението на Националния съвет бе да наложи на парламентарната група да излезе. Това е нормален парламентарен способ. Крайният срок, при който ще се върнем е 27 май (след евроизборите). Освен ако до тогава нещо не наложи да се върнем преди това", заяви Паргов.

Относно настояването на левицата за машинно гласуване той коментира:

"Машинното гласуване е вид гласуване, което намалява до минимум манипулациите. Имал съм възможност да бъда наблюдател в страни, в които има машинно гласуване. Например последните избори в Русия. Накрая машината изкарва една разпечатка без да се налага никой да брои и да се налага да има съмнения. А после може да има и ръчно преброяване".

Паргов не подкрепи идеята да има образователен ценз за гласуване.

Като лидер на столичното БСП той говори и за възможността Мая Манолова да бъде издигната за кандидат-кмет на столицата.  

"Откакто се въведе института на омбудсмана, тя изпълни със съдържание тази институция. Виждаме, че тя се включва, там където е горещо и има нужда.

БСП е стара партия, има доста скрити козове. Дали ще ги покаже е друг въпрос", коментира Паргов, като отказа да каже дали тя би била номинация на БСП.