Главният редактор на в. "Труд" Петьо Блъсков написа критичен коментар в социалните мрежи по повод инцидента със заседналия кораб в скалите на "Яйлата", който пореден ден не може да се реши. Според Блъсков екологичната катастрофа е неизбежна. Ето какво написа той още в личния си фейсбук профил: 

"Вече 10 дни кораб натоварен с 3000 т. азотни торове стои заседнал в скалите на "Яйлата" и единственото, което служебните безхаберници направиха, едва вчера, бе да изпратят някакво издънено корито, което да изсипе половината отрова направо в морето. За тях най-важното беше да вземат шофьора на Гешев. Там ресурси не се жалеха, действаше се експедитивно и акуратно.

Това е неизбежна екокатастрофа, чиито мащаби и последствия ще имат унищожителен ефект върху цялата еко система. Туризмът по северното ни черноморие е застрашен за години напред.

Можете сами да си представите как ще представят нещата гръцките и турските туроператори.

Ако помните същите азотни торове предизвикаха неотдавна унищожителната експлозия в Бейрут, където загинаха десетки.

Ако пък се чудите къде са "еколозите", няма нужда, на тях им е платено само да протестират срещу най-екологичните транспортни съоръжения измислени от човечеството - лифтовете.