Д-р Борислав Цеков от Център за нова Европа за коментира броженията на градската десница около мандатите в София. Според жълтопаветниците столицата ни не е достатъчно представена във вид на депутатски мандати в парламента. 

Ето какво написа той по повода във Фейсбук: 

Чувам, че соросоидната общност на либерал-прогресистите у нас, папагалствайки глупотевините на техните идейни ментори от американската левица и Демократическата партия, които сънуваха, че щели да дадат статут на самостоятелен щат на столицата Вашингтон и на Пуерто Рико, за да си осигурят вечно мнозинство в Сената на САЩ, решили, че София била малко представена в Народното събрание.

Разбирай - понеже т.нар. "градска десница" (която нито е градска, нито е десница, но това е друга тема) има избиратели главно в София, та ако може изкуствено да си увеличат броя на мандатите.

Само че, трябва да знаят, че не е това начинът София да бъде по-добре представена. Просто защото голяма част от актива и ръководството на "Демократична България" и ПП не са от София. Напират да представляват София, а всъщност са я от Разград, я от Куртово Конаре и откъде ли още не, само не и от София. Дайте път на истински софиянци да представляват София. Знам, че искате, ама нямате желание.