Депутатът от БСП Красимир Янков, който се облизваше за поста вътрешен министър, или е изгубил представа за реалността, или е позволил на лакомията за власт да завладее душата му.
След изритването му от Изпълнителното бюро на Столетницата, Янков има прекалено много свободно време и е решил да го уплътни с абсурдна атака срещу държавата по повод драматичните събития около отвличането на Адриан Златков.

И понеже скромните възможности на Янков не му позволяват да се изяви с ефективни законодателни поправки в полза на гражданите, той е преценил, че най-накрая ще бъде забелязан, ако удари в гръб премиера Борисов.

Но не да го удари за неспазен ангажимент или несвършена работа, а да излее цял бидон текстова скраб срещу министър-председателя. И то за обяснението му по bTV, че не е отишъл до сградата на МВР в деня на похищението на Златков-младши, за да не го забележат главорезите, които са замесени в престъплението.
 

"Какво е управлението на държава, в която премиера се притеснява, че някаква престъпна група може да проследява придвижването му и предприеманите от него действия?", изцепва се Янков, лежерно изтегнат във фотьойла си. А след това пръстите му ретранслират мисловната му дейност със заключението: "Очевидно за сигурността си днес няма гаранции никой състоятелен човек. Вероятно на превантивна защита не може да се разчита щом министър-председателя свиква тайни щабове за да се прикрива това, че държавата е длъжна да предприеме масирани и категорични действия и в кратки срокове да бъдат разкрити и обезвредени лицата извършили тежко криминално престъпление – отвличане".

Другарят Янков явно не е доволен, че Адриан е жив и здрав, а баща му Тони лично благодари на Борисов и службите за разследването по случая, по което може да има развръзка още утре.

Очевидно, другарят Янков бърза преди настъпването на утрешния ден. Само и само, за да уязви Борисов и камерите да го забележат. Току виж и него поканили за събеседник в кабеларката на ходещия скункс Венелин Петков.




Другарят Янков явно доста е подценил обществената памет, след като не си дава сметка как бандата за отвличания "Наглите" похити 14 мъже и жени, разстреля двама от своите и разби десетки човешки съдби. И това се случи по времето на вътрешния министър Михаил Миков, около когото се въртеше другаря Янков, за да получи място в депутатските листи и днес да ни се лези от социалните мрежи.
 

"Наглите" бяха оковани с решаващата намеса на държавата в лицето на премиера Борисов и вътрешния министър Цветанов.

Добре е другарят Янков да си даде сметка за тези безспорни факти, да си ги запише на лист, който да постави около магнитите на хладилника си.

Вярно е, че българската политика е заприличала на битак.

Но за другаря Янков ще е по-полезно преди да си отвори хладилника, внимателно да прочете записките за действията на МВР по времето на неговия съратник Миков.

Добре е също така другарят Янков да следи новините през следващите дни. И да намери в себе си сили да се извини за безотговорните си приказки.

Ивайло КРАЧУНОВ