"Мярката за обявяването на 10 руски дипломати за персона нон грата е закъсняла. Това трябваше да стане отдавна". Tова заяви бившият началник на разузнавателната служба Димо Гяуров пред bTV.

Той обясни, че поведението на руския посланик у нас Елеонора Митрофанова или е като на зла леля или поведението ѝ е определено от Кремъл. В руското посолство има "чисти разузнавачи", изтъкна Гяуров.

Това, което ни се случва от страна на Русия с грубо и безобразно отношение е заслужено към нас, защото от години се правим на неразбрали и не чули, подчерта бившият началник на разузнаването.

Димо Гяуров посочи, че изпращането на военна помощ на Украйна не е война, а такива твърдения обслужват руския президент Владимир Путин. Той видял твърде лоша комуникация между властта и обществото, като премиерът Кирил Петков се опитва да свърши сам работата.

1500 души не могат да се справят с една потенциална инвазия, а трябва да има отделни държави, които да се обединят, че ако НАТО бъде нападнат, ще се стигне до война, а няма да има нужда се активира член 5, коментира Гяуров създаването на българската батальонна бойна група.

Димо Гяуров запита дори да вземем на лизинг Ф-16 кой ще ги подкара?