"Очевидно е, че в големи групи от българското общество съществува ясно изразено желание за промяна. Това обаче не е равнозначно на съвпадение между "онези, които се опитват да структурират и насочват протеста и доминиращото обществено мнение", това каза политологът и университетски преподавател доц. Антоний Гълъбов.


Доц. Антоний Гълъбов

Той не намира основания да се твърди, че има институционална криза.


"В момента България няма интерес от блокаж на институциите и българският дневен ред да бъде подменен", категоричен е политологът, цитиран от БНР.

"Премиерът Бойко Борисов носи отговорност да изпълнява това, за което е избран", допълни той.

"България загуби много време през тази година, която е важна за стратегическо планиране за следващия многогодишен финансов период в Европейския съюз", отбеляза Гълъбов.

"България загуби време и в оставащите 4 месеца ще трябва да подготви сериозно своите проекти, чрез което да успее да привлече финансиране. От това зависи в следващите 10 години къде ще успеем да застанем. Залогът е много по-висок от онова, което се чува и вижда на площада", категоричен бе политологът.

"Не виждам ясно артикулирани искания извън оставките. Това е политически инфантилизъм: сега, веднага оставка, пък после ще мислим за другите неща. Това не е сериозно, защото "после" ще дойде утре", коментира доц. Гълъбов, според когото е важно "как ще мислим за всички българи, а не за отделни корпоративни и партийни интереси".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!