Ще предложим състав на кабинет, ще го представим на българската общественост, за да могат хората да направят сравнение. В него най-вероятно ще има и нови лица, и лица от ГЕРБ. Това каза пред bTV Даниел Митов от ГЕРБ.

Както БЛИЦ съобщи,
по-рано днес Бойко Борисов обяви, че той отново ще бъде кандидатът за премиер на партията. 

"Ще вземем мандата и ще го върнем мандата. Преди това ще запознаем медиите с възможните министри. Наясно сме, че трябва да се върви по процедура напред.

Очевидно отиваме към избори. Не виждам възможност с трети мандат да се състави кабинет. Не виждаме в другите воля за разговор.  

Искаме да стоим максимално далеч от тази кал в момента – от хора, които искаха да направят нещо, но не можаха да го направят,
Отговорността си е тяхна, те трябва да се опитат да направят нещо, но ние не виждаме как може да стане това", подчерта Митов. 

Той предупреди, че политическата криза скоро може да прерасне в икономическа. "Задава се тежка инфлация, ковид кризата се задълбочава, беше изпуснато времето за ваксинация, едва 15% от населението е ваксинирано.

Ваксините, които осигури нашето правителство, сега търсят как да ги продават. Ресторантьорите протестират, не се знае как ще се започне учебната година... В същия момент се оказва, че ГЕРБ е оставил държавата в състояние, в което да функционира без служебния кабинет да прави каквото и да е", каза още зам.-председателят на партията. 
 
"Не виждаме никакви решения от страна на служебния кабинет. Важната рецепта е страната да има редовен кабинет, подкрепен от мнозинство в парламента, с ясна политическа програма", каза още той.
 
Попитан какво ще се случи с третия мандат, Митов заяви, че хипотези не мога да коментира. "При всички положения – ние ще стоим далеч от цялата кал, която бе създадена, от Румен Радев. Той раздели нацията, създаде личностни и институционални конфликти. Той излезе от ролята си на обединител.

На всичкото отгоре, убеден съм, че в рамките на преговорния процес между "Има такъв народ" (ИТН_ и останалите партии, част от партиите, са си координирали действията с него", подчерта Митов.
 
"Когато един човек е толкова обсебен от себе си и се интересува единствено от това да бъде избран за втори мандат, с партиите, с които има някаква комуникация, създадоха среда, която е конфликтна, виждате какви обиди си разменяха днес в парламента.

В момента живеем в президентска република", каза още зам.-председателят на ГЕРБ.