Едно и също си говорим и една и съща тема въртим. Това заяви почти карайки се бившият шеф на отдела за разследване на аварии и катастрофи Георги Илиев на Ани Салич, коментирайки по-малко жертви ли е щяло да има, ако пътниците на автобуса-ковчег са били с предпазни колани.

"Твърде малко ми е информацията, за да кажа точно каква е основната причина за този трагичен инцидент. В 99% от случаите виновни за ПТП-то се считат  водачите на превозните средства. Пътната обстановка също влияе на поведението на водача. Тя има скрити дефекти, които зад волана не биха могли да бъдат възприети от водача", каза експертът.

От последните минути! Шефът на "Пирогов" разкри колко човека все още са между живота и смъртта след ада край Своге! 

"Учудва ме фактът, че има няколко оплаквания до държавните институции срещу фирмата изпълнител и в продължение на месеци държавата не е могла да накара тази фирма да си свърши работата както трябва", каза Илиев. 

"Техническата експертиза не знам кога точно ще бъде готова, тъй като тя ще бъде много сложна. Ще участват много вещи лица, но съм уверен, че следователите ще стигнат до истината", завърши експертът.

Автобусът ковчег се хвърлил от път II-16, който е в окаяно състояние само две години след основен ремонт 

БЛИЦ припомня, че вчера, малко след 17:00 часа, автобус, пътуващ за манастир "Седемте престола", с 34 души, излезе от път край Своге и падна от 20 метра височина. 13 души загинаха на място, а трима на път към болнични заведения. 18 души са ранени. Сред тях е и водачът на превозното средство. Той е контактен. Няколко души все още са в критично или много тежко състояние. Хората от автобуса са били предимно пенсионери от Световрачане, има и няколко души от Божурище. Сред жертвите на трагедията е и 13-годишно дете, пътувало заедно с баба си.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!