"Видяхме една рутинна церемония, като осветяване на бойните знамена на  май". Така коментира символичното предаване на властта между досегашното правителство и служебния кабинет Илия Вълков, преподавател по медии и обществени комуникации пред Нова тв.

Той напомни, че това е четвърти служебен, който назначава президентът.  

Петков с поредна атака, докато Радев представяше новата власт! БЛИЦ TV

Журналистът и председател на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев отбеляза разликите в словата на президента Румен Радев и досегашния премиер Кирил Петков. 

"Президентът не се поколеба да опише една доста тревожна картина в близкото и средно бъдеще, като каза, че има опасност да останем без газ". Той видя в това дисциплинираш ход за този "особен конгломерат от министри" в служебния кабинет, да им посочи опасностите и възможността от еволюиране на кризата.

Според Станкушев от своя страна в обръщението си премиеРът е дал "голяма доза за оптимизъм", като е посочил какво е направило правителството именно за преодоляване на кризата в енертетиката.

Правителство №100 е факт: Радев изброи тежки задачи пред служебния кабинет, Донев жегна Промяната с първите си думи БЛИЦ TV

В коментарите се включи и политикът Мария Капон „България има нужда от това в тази многообразна криза да има стабилен кабинет”, посочи тя. Сподер нея има добри попадениея от професионалисти в служебния кабинет.

Официално: Петков и Донев с важни думи при смяната на властта

Тя очаква този кабинет да продължи със сделката за Ф-16, "бламирана" по думите ѝ от Корнелия Нинова. Очаква и в енергетиката "да не се появи политиката на Путин и на Борисов". 

За предстоящите избори и заявките за общо явяване с ПП и ДБ Мария Капон посочи: "Смятаме, че сега е време да има не математическа, а политическа коалиция".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!