Фабриката за фалшиви новини на задкулисието изригна с нов залп срещу вечния си враг – главния прокурор Сотир Цацаров. Таран на атаката този път е бившият министър и настоящ подсъдим и обвиняем Николай Ненчев.
Нагло подведеният под наказателна отговорност заради скандала с МИГ-овете излиза с позиция като лидер на бутиковата БЗНС, че обвинител № 1 трябвало да се оттегли от поста си. Причината била недоказаните обвинения, които българският Мадоф Цветан Василев хвърлял в публичното пространство срещу държавното обвинение, пише "Монитор".

Позицията на БЗНС пък моментално бе размахана в ефир от придворната журналистка на българския Мадоф Люба Кулезич, а след това бе препечатана и в друго издание от близкото обкръжение на Василев - „Банкер“. Без нито една от медиите да спомене, че Ненчев е последният човек, който има право да говори за законност пред факта, че е подсъдим и оибвиняем за сериозни далавери в МО, Фабриката за фалшиви новини просто мултиплицира позицията, следвайки плътно опорните точки от „АРГОгейт“.

Отколешна мечта на всички обвиняеми от кръга Агнешки главички е свалянето на главния прокурор Сотир Цацаров. Опитите на машината за медийни клевети на задкулисието за дестабилизиране на съдебната власт у нас станаха особено стръвни, след като прокуратурата предаде на съда Василев за грабежа на КТБ и авера му Иво Прокопиев заради аферата „ЕВН“. В групата подсъдими олигарси влизат и фармацевтичният бос Огнян Донев, както и аверът на задкулисието от с. Микре Гриша Ганчев. Логистична подкрепа на кръга оказва чрез медиите, с които е свързан, и газовият барон Сашо Дончев. Целта на Агнешките главички е обяздването на Темида, за да си гарантират индулгенция за извършените престъпления, както и да си осигурят възможност за пълното овладяване на държавата.