Журналистът Иван Гарелов е поканил лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов на интервю, в което "да разкрие всичките си карти", обяви той пред bTV.
 

"Има такъв народ" продължават да бъдат въздържани в медийните си изявления. Аз имам обяснение за това, то е публично известно. Слави натрупа достатъчно актив, за да не са му необходими декларации колко той е "против" или "за". Той ще избере момента и ще си разкрие всичките карти. Знам, че има такава идея. Аз ще направя едно голямо интервю с него, в което да му задам всичко, което смятам, че интересува хората. В закачка се роди тази покана, предполагам, че ще стане", каза Гарелов.

"Ако съдя по това, което вещаят социолозите като резултат, вероятно ще се повтори същият от 45-ия парламент", каза още той. 

"Ако при първия тур се гледаше на партиите като тези от старото статукво и новите протестни партии, то от няколко дни има ново разделение. То е между демократичната общност и недемократичната, от друга. Демократичната общност са ГЕРБ, "Демократична България", евентуално и Слави, а от другата страна остават другите партии - БСП, ДПС. Това е най-новата разделителна линия. Самото обществено мнение много се влияе. В медийно отношение бившото управление работи много убедително. Българинът все още вярва на медиите и се влияе от това", каза той.

Голяма воля струвало пък на лидера на БСП Корнелия Нинова да коалира социалистическата партия с още 17 формации за следващите избори. "Обвиняваха я, че води вътрешна политика и натрупва врагове, ето - отвори я", каза той.

"ГЕРБ ще загуби някаква част от своите поддръжници спрямо първите избори, но няма да е толкова голяма част, че да загуби първото място", категоричен бе Гарелов.

Според него нормално било партиите да не водят разговорите помежду си публично, защото такава била практиката и по света.

"Сега всички се пазят да признаят, че водят разговори. Има известно сближаване, но най-важният въпрос си остава, защото по всяка вероятност в новия парламент, каквито и размествания да има, то те няма да променят драстично картината от предишния", каза той.