Доскорошният бизнесмен и настоящ клиент на прокуратурата Пламен Бобоков се превърна в плюещ паяк в плосък опит да се защити от разследването на държавното обвинение.

Вчера магистратите оповестиха официална информация, според която в четири населени места са открити близо 8 тона опасни отпадъци по досъдебното производство срещу Бобоков, брат му Атанас и зам.-министъра на екологията Красимир Живков.

Вероятно това е дало повод на Бобоков да изплете своя паяжина, с която да дискредитира депутата от ДПС Делян Пеевски, магистрати и уважавани предприемачи.

Всеизвестен факт е, че плюещият паяк е малко по-екзотичен, но често се среща в европейските страни. При пътуване се пъха в багажа ви и така вие го пренасяте в дома си. Плюещият паяк е получил името си заради двете си жлези. С едната жлеза произвежда коприна, а от другата – материал за паяжина. Тази допълнителна жлеза позволява на паяка да плюе отрова върху жертвата си.

Подобно поведение се среща именно в публичните изяви на Бобоков в медията на новия му приятел Прокопиев. Без каквито и да е факти и доказателства, Пламен сякаш сипе отрова, за да защити своите действия, които са обект на работата на магистратите.

Той толкова се е увлякъл, че не споменава нито дума за скандалната си обвързаност с подсъдимия хазартен бос Васил Божков. Подминава и горещата тема за неговата Мата Хари, която е подозирана за снимките в спалнята на премиера Бойко Борисов.

Розовите му сънища стигат до там, че от крупен бизнесмен, сега се вживява в ролята на жертва по подобие на всеки един окаян обект на разследване.

Миналата седмица Бобоков пробва да се вживее в образа на мъченик и започна да хленчи, че най-голямата работодателска организация не го е защитила от обвиненията. Бобоков постоянно цитира западните държави, но по угоден за него начин.

Той добре трябва да си дава сметка, че във всяка една уважаваща себе си държава хората с повдигнати обвинения се оттеглят от заеманите от тях публични длъжности. За себе си Бобоков явно е толкова ценен, че смята, че цялата държава му е длъжна да го брани от тежките обвинения, които му повдигна прокуратурата.

На него първо му беше виновен премиерът, след това работодателите, след това кръстникът на децата му Красимир Каракачанов, а сега и Пеевски. Всички са виновни, но той е чист като ангел.

Друга важна характеристика на плюещият паяк е, че залага капани, наплюва жертвата си и я парализира, а след това, разбира се, я изяжда.

Важно е сега Бобоков да се погледне в огледалото и да се опита поне за миг да се държи като достоен българин. В противен случай ще се превърне в огромен плюещ паяк, който накрая ще се самоизяде.
 
Екип на БЛИЦ