Когато гражданите са ви избрали, очакват работа. Да си вземеш заплатата като депутата, да не идваш на работа, а да се въртиш в предаванията, ти се отказваш от борбата си. Парламентарната трибуна е най-високата трибуна за гласност. Това каза в сутрешния блок на БНТ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

"Смятам, че не е нормално да ограничаваш преференциите. При пропорционална избирателна система, когато партийните централи нареждат листите, е нормално да дадеш възможност на симпатизантите на дадена партия, ако преценят че кандидат номер 12 в листата е по-подходящ от номер 1 или 2, да го преместят, това е демократично, не разбирам защо трябваше да се премахва", допълни министърът. "От една страна, искаш да махнеш преференциите, от друга - говориш за мажоритарен вот, пак някакви партийни сметки се правят. Ето, държим местната власт, цялата власт, и мажоритарният вот ще ни даде по-добър резултат. Крайно време е българските политици да спрат да си правят експерименти с българското законодателство конюнктурно в своя полза, защото практиката в България показва, че който го е направил, се обръща срещу него. Ако искаме да накараме хората да спрат да псуват парламентаризма на майка и да не ходят да гласуват, може да продължаваме с всякакви експерименти и тарикатлъци. По-добре партиите да се фокусират върху това, което са обещали да изпълнят", коментира още Каракачанов.

"Ако ГЕРБ подкрепят ДПС, аз и ВМРО нямаме място в коалицията. Циганското население в България, и тази част, която смята, че има само права, но не и задължения, и тези хора, които посягат на живота, имота и парите ви, нямат място. Законът е еднакъв за всички. Не може да се правим на политически коректни, защото така било модерно в Европа. След 29 години интеграция проблемът е 29 пъти по-голям отколкото през 1990 година. Трябва да спрем тази политика на лицемерие - лицемерие, проявявано от Брюксел до България", заяви Каракачанов.

"Българските политици свикнаха някой друг да взема решенията за страната ни. Стига сме слушали Брюксел. Няма ефект да се доказваме пред тях, вижте с какво се занимава Европа - джендъри и трети пол.  Защо трябва да питаме детето какво е - момче, момиче или марсианчета", завърши Красимир Каракачанов.