Промяната си намери нови звезди. Хората искат промяната сега и веднага и не са склонни да чакат, затова търсят новите месии. Това каза Георги Харизанов, изпълнителен директор на телевизия „Европа“ и основател на Института за дясна политика.

„За пореден път имаме феномен – абсолютно от небитието нов, набързо скрепен, изглеждащ аматьорски и непознат политически проект пристига със заявка за първо или второ място в българската политика. Това трябва на много хора да им каже много неща.

Може би е крайно време и т.нар. системни партии да проумеят какво се случва в заобикалящия ги свят и че с досегашните физиономии, послания, политики, скучни програми и клиширани партийни срещи трудно ще отлепят от ситуацията, в която се намират в момента. И тези патови ситуации ще продължат“, коментира той, цитиран от Фокус.

Според него партиите с претенции на едни следващи избори би трябвало да се представят по-добре, ако претенциите им са реални.

„Ако и ПП не успее да свърши това, което ИТН не успя, ще следват съдбата на ИТН“, посочи Георги Харизанов. По думите му в тази хипотеза хората ще гласуват за радикални проекти като „Възраждане“, или ще продължат тенденциите, започнали на тези избори - системните партии сумарно да удържат и да повишат доверието в себе си, което да направи съставянето на правителство без тяхно участие невъзможно.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ВОТА 2 В 1 В БЛИЦ!