Писателят Христо Стоянов реши да обясни какво според него обслужва служебното правителство, назначено от президента Румен Радев в личната си страница в социалната мрежа. 

Според него основната му задача е да проведе парламентарните избори, но усещането не е такова. 

Ето какво точно пише писателят в профила си (без редакторска намеса):

"КАКВО ОБСЛУЖВА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО

Всъщност, каква е функцията на това служебно правителство? Основната задача, с която би трябвало да е натоварено, е провеждане на Парламентарните избори на 11 юли. Но усещането не е такова.

Усещането е, че това "правителство" е натоварено с функцията да отстрани от изборите ГЕРБ. Дискредитиране на управлението на ГЕРБ. Сега се развихри банков скандал, който е само пушилка.

Може би се надяват някой да каже, че лично Бойко Борисов е звъннал на банката, която трябва да даде едни пари на Пеевски... Пеевски като сапунчето на Радев. Имайки предвид табиетите на партията на Пеевски аз съм загрижен обаче за Румен Радев.

 Защото, а е изтървал сапунчето, а се е навел да го вдигне... Не ми се говори за резултатите. Господин Радев, (отдавна не мога да Ви нарека "Президент") държите се като човек, който вече е изпускал сапун в банята и му е харесало... Ама много му е харесало..."