Проверката в ББР ще продължи - от милиард и половина средства, отпуснати за малкия и средния бизнес, около милиард са отишли в 8 фирми, които са всичко друго, но не и малък и среден бизнес. Това каза говорителят на служебното правителство Антон Кутев по Нова тв. 

Припомняме, че вчера служебният министър на икономиката Кирил Петков обяви, че комисия ще влезе в Българската банка за развитие, за да види защо е подпомагала 8 души с близо 1 млрд. лв.

„Факт е обаче, че само за три дни служебното правителство направи много, а ние няма да спрем дотук. Дали проверката ще стигне до прокуратурата ще разберем тази седмица”, добави Кутев.

Той добави, че поканата да бъде говорител на служебния кабинет е дошла от президента Румен Радев.

„Приех с удоволствие, защото вярвам, че в България е дошло време за промяна. Вярвам, че това служебно правителство може да даде началото”, каза той.
Той обясни, че слуховете за състава на кабинета са много, но не са от голямо значение.

„В служебния кабинет може да има хора от много места, но това не значи, че ние сме зависими от някого. Борисов беше член на Българската комунистическа партия толкова много години. И какво от това? В ГЕРБ има повече членове на Комунистическата партия от БСП”, заяви Кутев.

Той коментира и уволненията по високите етажи на властта от последните дни:
„Няма как да смениш политиките, ако не смениш хората, които ги представляват. Това са почтени професионалисти. Аз не вярвам някой да тръгне да сменя хора, които си вършат работата".

Кутев добави, че важното нещо, което трябва да свърши това правителство, е да организира изборите.