Писателят Христо Стоянов срази Тошко Йорданов с коментар по повод участието му в "Панорама" и намеренията му да прави ревизия на цената на магистралите, построени от ГЕРБ. Ето какво пише писателят в личния си фейсбук профил.

Това момче разбира вече и от магистрали. Дори започна да прави публична ревизия на цената на магистралите, построени от ГЕРБ.

"Цената на една магистрала в България е 60 млн. лв.. Същата фирма, която строи магистралата в България в Сърбия я строи за 10 млн. лв." Как да обясниш на бъдещия геодезист и пътен инженер, че пресеченият терен в България - точно трябва да се каже, планинският терен в България - няма нищо общо с пресечения равнинен терен в Сърбия.

Ако се продължи малко по-нататък в Унгарската пуста същата фирма би могла да строи и за 2-3 млн. евро, защото подготвителните работи за магистралата ще се сведат до нула - свеждайки цената до нула искам да кажа, че не визирам Тошко Йорданов и интелектуалният му капацитет, просто такова число се появи. Служих 2 години в ЖП войски и строихме ЖП-линии. Огромна е разликата и бързината при поставяне на релсов път на равна, непресечена местност.

И разликата, когато се появеше дори една малка вада, поточе, пресичащо пътя. Там отводнителните дейности, изсипването на бетон и баластра, мостовото съоръжение от някакви си няколко метра, но с подстъпи и укрепване струва десетки пъти повече от поставяне на нормален релсов път.

И струва десетки пъти повече. Трябва ли да се обяснява на лаик (дано не е обидна тази дума, характеризираща Тошко Йорданов и като пътен строител, и като политик)...Пич, (Диал. Израстък, издънка от стъблото на овощно дърво или лоза; филиз, младочка.) това определение повече ти отива, тъй като ти влизаш в политиката като издънка, която не дава плод - което за твърде дългия ти спрямо опита и професионалната ти пригодност в Парламента, успя да докажеш.

Поетът Николай Кънчев, и за когото не можеш да знаеш, защото той никога не е писал или превеждал чалга, обичаше да казва: "Не се намесвай, когато се ритат атовете"... По-добре за ритуала е да има добра публика, нежели непригодни кончета. Не си от атовете. Поне бъди добра публика. И не давай акъл на атовете как да ритат, защото могат да ти покажат. Пък и неморално е човекът, който ти е дал хляб в ръцете, да се опитваш да го учиш как се меси хляб.

Имайки предвид целия ти професионален опит на момче на повикване (чунким си работил нещо друго в живота си, освен обслужващ персонал) просто ми е трудно да разбера без насмешка високомерието, с което се появяваш в "Панорама". Липсва ти опита за това предаване, рутината. И, въобще, Тошко, пич, ти си нещо, което толкова добре липсва досега. И единственото, за което ставаш, е стъргалка за обувки, та когато някой тръгне да се качва на магистралата, да си почисти ботушите от калта...