Емил Кошлуков взриви социалните мрежи с пиперлив коментар в личния си профил във "Фейсбук". Той се ядоса на Дисни и ги направи на пух и прах с коментара си. 
 

Ето какво пише Кошлуков в профила си: 

"Междузвездни войни е приказка, но класическа. С всички нужни съставки - има беден сирак, който ще се окаже принц, има добри и лоши магьосници, които владеят нечувани сили, има ясни препратки към Едипови комплекси и кръвосмешение, има класическата двойка на майстора и чирака, на наставника и героя, има прастарите сюжетни линии на приключения в далечни земи, пътешествия, изпълнение на пророчества и битки с чудовища, красива девойка за спасяване, всичко. Ако човек накъса страниците на братя Грим, смеси ги с откъснати страници от гръцките митове, добави малко образи и символи от епосите - мечът Екскалибур е лесен пример - и получава тази разкошна сага на Лукас. Гениална, Джоузеф Кембъл го е описал по-добре от мен, но и така е ясно. Лукас създаде високотехнологична приказка, която седи до шедьоврите в жанра.

Тия от Уолт Дисни я скопиха, приведоха в коректен малоумен вид и днес имаме пиленце в епизода, представяте ли си. В следващата серия вероятно Мики Маус ще партнира на Чубака. Единствено се чудя как успяха да превърнат класика в боза, като там боза няма, откъде са разбрали за тази напитка".