"Няма качества на управленец и държавник", коментира бившият министър на образованието

"Денков няма качества да бъде министър-председател. Личностни, професионални, морални. Има безспорни научни постижения и качества, но няма качества на управленец и държавник", това написа в профила си във фейсбук бившият министър на образованието Красимир Вълчев. 

По думите му, на Денков му липсва "лидерство, отговорност и решителност да отстоява каквито й да е ценности".

Ето какво още написа Вълчев в социалната мрежа: 

От записа се чу, че му липсват и морални качества. По-благовидното лице, готово да изпълнява болшевистките и разрушителни политики на “промяната”. 

Човек без собствено мнение. Номиниран, за да бъде кукла на конци на Асен Василев. 

Като министър на образованието и науката демонстрира предимно арогантност и лицемерие. Провали се във всичко, с което за захвана. Заради неумението си да чува различни гласове и да работи с хора. 

Лицемерно развяваше знамето на деполитизация на образованието, докато правеше политически назначения и търгуваше училищни земи срещу подкрепа за изборите. 

Системата на образованието го изпрати с колективна въздишка на облекчение. Последните дни десетки хора от системата ми се обадиха и писаха с молба да не го подкрепяме и допускаме до каквато и да е управленска позиция. 

Предложението му за министър на образованието и науката - Генка Петрова, е доказателство за безотговорното му отношение към системата. Основното й качество е, че е близка до Денков - участвала е в най-много проекти във фармацията с него. Липсва й управленски капацитет. Няма и мисия да работи за образованието. Но явно се е “подписала с кръвта” си, че ще назначава “наши хора”.  

Жалко, защото образованието е тема, по която можем водим смислен и позитивен разговор и да търсим общи решения. И система, в която има много достойни хора за министри.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук