Коалицията се пропуква! Такъв извод направи в профила си във Фейсбук депутатът от ГЕРБ и заместник-председател на Комисия по околната среда и водите Младен Шишков. 

Ето какво пише пище той: 

* Тази сутрин, министърът на регионалното развитие разби на пух и прах бляновете на супер-вицепремиера и транспортния министър за 4 моста и 3 тунела. В прав текст им каза, че няма да стане тази работа, в този мандат. И за другия не е сигурно. Не, че не си го знаехме.

Разби мечтите и на министъра на екологията, за тунел по трасето на магистрала Струма, покрай Кресненското дефиле. 

Въобще усещането е, че тези хора не си говорят, а научават за плановете на отделните ведомства, чрез медиите.

* Нито А-то, нито Б-то в инвестиционните процеси са му ясни на министъра. Не му се сърдим, все пак не е специалист в тази материя.

Колкото и сладко да говори, не е лошо да се консултира с експертите си, по отношение на стъпките в строителството преди да се изказва с такава категоричност по телевизията. В страната има хиляди специалисти, които разбират за какво се говори - излага се най-малко пред тях.

Иначе с тази „експертиза“ се боя, че никога няма да стигне до Я-то, въпреки че си даде сериозен хоризонт за действие – някъде в необозримото бъдеще. Според него.

* Въпреки, че „ин-хауса“ е безкрайно нечестен и порочен /отново според него/, магистрала Хемус ще бъде довършена точно по начина по който е започната. Договорите няма да бъдат прекратявани. Защо – защото сме щели да се забавим още повече. Добър ден!

Нещо повече – имал намерение да го прокарва през парламента. С нетърпение очаквам да видя какво точно ще прокарат, при положение, че законът е ясен и категоричен и се е изпълнявал безусловно.

Поне от предходното редовно управление. И въпреки заявките за принципност, почтеност и прозрачност ще работим по „нечестните“ методи на ГЕРБ. Та аз ако смятам, че нещо е нередно го прекратявам на мига. Независимо какво ще ми струва в политически план.

Това издава безпринципност. Или по-скоро принципът е да омаскарим другите, а керванът да продължава да си върви.

А междувременно – магистралите стоят непочистени. Не само, че не могат да боядисат, не могат да почистят това което ние построихме!